کاربرد دوربین عقب خودرو در رانندگی و مراحل نصب آن در خودرو
سیستمهای مختلف خودرو هر روز بیشتر از دیروز پیشرفت میکند که هر کدام از این پیشرفتها رانندگی را آسانتر میکنند. یکی از فناوریهایی که طی سالهای اخیر در خودروها به کار گرفته شده دوربین عقب است که به راننده کمک میکند پشت سر خود را راحت تر ببیند و هنگام پارک کردن خودرو تمرکز بیشتری داشته باشد. سنسورها یکی دیگر از فناوریهایی هستند که به کمک رانندهها آمدهاند تا هنگام نزدیک شدن به مانع در هنگام پارک یا دور زدن به رانندگان هشدار میدهند. البته سنسورها و دوربین عقب در خودروهای مدرن به کار رفته است و خودروهای قدیمیتر به این فناروی مجهز نیستند.
نقش دوربین عقب خودرو چیست؟
یکی از مشکلاتی که بیشتر رانندگان ممکن است با آن درگیر باشند، پارک کردن خودرو چه به صورت ساده و یا پارک دوبل است. گاهی اوقات نیاز است که ماشین را خیلی سریع پارک کنید و تسلط نداشتن بر محیط اطراف این کار را سخت میکند. البته آینههای خودرو آگاهی کاملی از محیط اطراف میدهند اما با آینه نمیتوان پشت خودرو را کامل دید یا به درستی متوجه برخورد خودرو با مانع یا خودرو دیگر شد نا گفته نماند زمانی که خودرو شاسی بلند یا کراس اوور باشد این مسئله پر رنگ تر میشود چرا که به دلیل ارتفاع بیشتر این خودروها دید پشت سر را کمی محدود میکند. دوربین دنده عقب این امکان را فراهم میکند که رانندگان بتوانند پشت خودرو را به راحتی ببینند و به خودروها و مانعی در پشت سر برخورد نکنند. این دوربین پشت خودرو را روی صفحه نمایشگر که در داخل خودرو است نشان می دهد تا راننده به راحتی بتواند خودرو را پارک کند یا دنده عقب حرکت کند. این وسیله میدان دید راننده را کامل میکند تا امکان برخورد با عابران پیاده، خودروها و موانع را کمتر کند. دوربین عقب معمولا در نزدیکی پلاک خودرو یا روی صندوق عقب نصب میشوند. البته تمام خودروها به این سیستم مجهز نیستند و به جای دوربین سنسور هشدار دهنده دارند.
سنسور دنده عقب
سنسور دنده عقب یکی از سیستمهای هشدار ایمنی است که روی سپر خودرو نصب میشود. این سنسور در هنگام پارک خودرو یا دنده عقب گرفتن به کمک راننده میآید و در صورتی که خودرو به مانعی نزدیک شود با صدا یا چراغ به راننده هشدار داده میشود. تعداد سنسورها در خودروها متفاوت است و هر چقدر تعداد آن بیشتر باشد جهتهای بیشتری را پوشش میدهد. این سنسورها در ابتدا برای نابینایان طراحی شده بود تا با صدای هشدار روی محیط اطراف تمرکز داشته باشند.
قانون و استفاده از دوربین عقب خودرو
استفاده از دوربین دنده عقب خودرو در هر کشور قوانین خاص خودش را دارد برای مثال برخی کشورها استفاده از این وسیله در خودرو را ممنوع اعلام کردهاند و برخی دیگر نیز محدودیتهایی برای استفاده از آن دارند. در کشور ایران محدودیت و قانونی برای استفاده از دوربین عقب خودرو وجود ندارد.
چند نکته درباره دوربین عقب خودرو
این وسیله کاربردی بر روی تمام اتومبیلها نصب نیست اما میتوان آن را روی خودرو نصب کرد.
برای خرید دوربین باید به کیفیت و برند آن توجه کنید تا دقت کافی داشته باشد. همچنین مانیتورهایی که در خودرو نصب میشوند باید کیفیت خوبی داشته باشند تا بتوانند بیرون خودرو را نشان دهند.
هنگام خرید دوربین به قابلیت دید در شب آن توجه کنید چون برخی از دوربینها این قابلیت مهم را ندارند.
اهمیت استفاده از دوربین دنده عقب
دوربین دنده عقب در شرایط مختلف میدان دید راننده را بازتر میکند که این میتواند از تلفات جانی و مالی بسیاری جلوگیری کند. همچنین این وسیله یکی از فناوریهایی است که رانندگی را آسان میکند البته باید به این نکته توجه داشت که این دوبینها نمیتوانند جایگزین آینه باشند و بهتر است با وجود آن تمرکز روی آینهها نیز باشد.
مراحل نصب دوربین عقب خودرو
اگر قصد نصب دوربین روی خودرو را دارید بهتر است از کسانی که در این زمینه تخصص دارند کمک بخواهید. نصب دوربین روی خودرو سه مرحله دارد که کار تخصصی است و نیاز به برق کشی و … دارد و برای آگاهی بیشتر این مراحل را در ادامه می آوریم تا با فرایند آن آشنا شوید.
نصب دوربین در عقب خودرو
دوربینهای عقب دو نوع پایه فنری و فلزی دارند که این پایهها باید روی محل مورد نظر نصب و با پیچ بسته شوند.
برق کشی
دوربینها با برق کار میکنند برای همین باید بعد نصب برقی کشی آن را انجام داد که برق آن به چراغ دنده عقب خودرو وصل شود.
صفحه نمایش دوربین بعد از برق کشی به صفحه نمایش متصل میشود که اتصال آن با یک کابل ممکن میشود.
دوربین دنده عقب خودرو امکان رانندگی راحت تر را فراهم میکند اما باید دقت داشته باشید که این وسیله با برق کار میکند و ممکن است به هر دلیلی اتصال آن قطع شود بنابراین باید همیشه به آینههای خودرو توجه کنید تا اتفاقی رخ ندهد. همچنین اگر هر دوربین یا سنسور خودرو کار نکند بهتر است آن را تعمیر کنید تا با راحتی بیشتری رانندگی کنید و بر اطراف تسلط کامل داشته باشید.
دیدگاهتان را بنویسید